Lidt historie

Før Kirsebærgården var der…

Fra omkring 73-75’erne var hele Damgårdslunden (red.nu: Damgårdsarealet) et sted med fine nyttehaver eller køkkenhaver,  omringet af cykelstier, et sted der tiltrak mange beboere fra omkringliggende almennyttige boliger. Der blev bl.a. dyrket krydderurter, blomster og grønsager, og brugt hjemme i køkkenet.  Men tiderne ændrede sig, og grunden blev inddraget og nyttehaverne forsvandt. I stedet blev der bygget masser af boliger – nogle boligområder  med et  hyggeligt gårdmiljø og plads til både at være meget privat, men også at være meget social… som her hos os. Vi taler om almennyttige boliger samt andelsboliger.

Før gårdene, og nyttehaverne ved jeg,  at der lå en gård her et sted. Alleen som vi lige er naboer til,  henne ved hønsegården,  er fredet, og alleen som stadig eksisterer var vist nok  indkørslen til en gård.. jeg må have fat i mere information!
Udarbejdet 21-02-2017
Solange

Den 21.9.2017 fik jeg kontakt med Lokalhistorisk Samling Albertslund ved Jens Nielsen. Han sendte et luftfoto fra 1945. Vær så god og tryk på linket! Han sender mere i nærmeste fremtid. Mange tak for det!

Kan du finde Kirsebærgården på billedet?

Luftfoto fra 1945